ПДИ провежда уебинар по прилагане на ЗДОИ в област Смолян

21 април 2022 г.

На 4 май 2022, сряда, от 14.00 до 16.00 ч. ПДИ провежда безплатен информационен уебинар на тема „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация – процедури, задължения и изпълнение“ за представители на регионални структури на изпълнителната власт, общинска администрация и други задължени по ЗДОИ субекти на територията на област Смолян. 


Събитието ще се проведе онлайн в платформата Zoom.

Лектори от ПДИ ще представят промените в Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), развития и тенденции в активната прозрачност на институциите с акцент върху институциите от областта, повторното използване на информация от обществения сектор както и ограниченията на правото на достъп до информация. Адвокати от правния екип на ПДИ ще отговарят на въпроси, свързани с конкретни казуси от практиката по използване или прилагане на ЗДОИ (програмата на информационния уебинар вижте по-долу).


РЕГИСТРАЦИЯ ☞ Всички заинтересовани
 могат да се запишат за участие тук: https://rb.gy/udhorh          

(След регистрация ще получите автоматично потвърждение с линк за достъп до събитието.
Ако не получите такова, моля, проверете Спам/Junk папката на имейла си.
)

 

✉ За контакт:
Елена Павлова, координатор на ПДИ за област Смолян: 0879 232 417
Диана Банчева, координатор „Комуникации“, ПДИ: 0888 412 549, diana@aip-bg.org
Николай Нинов, координатор на журналистическата мрежа на ПДИ: 0879 607 335

* * *

ПРОГРАМА на информационния уебинар „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация – процедури, задължения и изпълнение“

Лектори
Д-р Гергана Жулева, изпълнителен директор на ПДИ
Адв. Кирил Терзийски, правен екип на ПДИ
Адв. Стефан Ангелов, правен екип на ПДИ

Дата: 28.04.2022
Място: Платформа Zoom

☞ 14:00 – 14:05
Откриване на уебинара  

☞ 14:05 – 14:50 
Закон за достъп до обществена информация – задължения за активно публикуване на информация, Рейтинг на активната прозрачност. Рейтинг на институциите в област Ямбол.

Въпроси и отговори 

☞ 14.50 – 15.25

Закон за достъпа до обществена информация – процедура по разглеждане на заявления за достъп до обществена информация, възникнали казуси и съдебна практика.

Въпроси и отговори   

☞ 15:25 – 16.00
Представяне на ограниченията на достъп до обществена информация според ЗДОИ. Съдебна практика.

Въпроси и отговори

☞ 16.00
Край на уебинара



Информационните уебинари „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация – процедури, задължения и изпълнение“ се случват в рамките на проект Форум „Достъп до информация“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. 

Основната цел на проект Форум „Достъп до информация“ е подобрена прозрачност и отчетност на публичните институции. За прехвърляне към страницата, посветена на проекта, натиснете тук.