ПДИ провежда уебинар по прилагане на ЗДОИ в област Бургас

15 юли 2022 г.

На 19 юли 2022 г., вторник, от 14.00 до 16.00 ч., ПДИ провежда безплатен информационен уебинар на тема „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация – процедури, задължения и изпълнение“ за представители на регионални структури на изпълнителната власт, общинска администрация и други задължени по ЗДОИ субекти на територията на област Бургас.

Събитието ще се проведе онлайн в платформата Zoom.

Лектори от ПДИ ще представят промените в Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), развития и тенденции в активната прозрачност на институциите с акцент върху институциите от областта, повторното използване на информация от обществения сектор както и ограниченията на правото на достъп до информация. Адвокати от правния екип на ПДИ ще отговарят на въпроси, свързани с конкретни казуси от практиката по използване или прилагане на ЗДОИ (програмата на информационния уебинар вижте по-долу).


РЕГИСТРАЦИЯ ☞ Всички заинтересовани
 могат да се запишат за участие тук:  https://rb.gy/hg3qrj


(След регистрация ще получите автоматично потвърждение с линк за достъп до събитието.
Ако не получите такова, моля, проверете Спам/Junk папката на имейла си.
)

 

✉ За контакт:
Диана Банчева, координатор „Комуникации“, ПДИ: 0888 412 549, diana@aip-bg.org
Ралица Кацарска, координатор, ПДИ: 0878 160 931, office@aip-bg.org

* * *

ПРОГРАМА на информационния уебинар „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация – процедури, задължения и изпълнение“

Лектори
Д-р Гергана Жулева, изпълнителен директор на ПДИ
Адв. Кирил Терзийски, правен екип на ПДИ
Адв. Стефан Ангелов, правен екип на ПДИ

Дата: 19.07.2022
Място: Платформа Zoom

☞ 14:00 – 14:05
Откриване на уебинара  

☞ 14:05 – 14:50 
Закон за достъп до обществена информация – задължения за активно публикуване на информация, Резултати от годишния одит на активната прозрачност'2022. Рейтинг на институциите в област Сливен за 2022.

Въпроси и отговори 

☞ 14.50 – 15.25

Закон за достъпа до обществена информация – процедура по разглеждане на заявления за достъп до обществена информация, възникнали казуси и съдебна практика.

Въпроси и отговори   

☞ 15:25 – 16.00
Представяне на ограниченията на достъп до обществена информация според ЗДОИ. Съдебна практика.

Въпроси и отговори

☞ 16.00
Край на уебинараИнформационните уебинари „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация – процедури, задължения и изпълнение“ се случват в рамките на проект Форум „Достъп до информация“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. 

Основната цел на проект Форум „Достъп до информация“ е подобрена прозрачност и отчетност на публичните институции. За прехвърляне към страницата, посветена на проекта, натиснете тук.